onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Nytt nummer ute: Om brottsligheten, Icas utmaningar och gränshandeln mot Finland

Publicerad: 27 januari 2023, 09:04

Dagligvarunytt nummer 4 2023.

Rånen i handeln fortsatte att minska under 2022, enligt Brå:s statistik. Men stölderna ökar och allt fler handlare är frustrerade över polisens arbete. Läs om detta och mer i veckans upplaga av Dagligvarunytt.


Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Antalet rån mot butiker i handeln har mer än halverats sedan 2016. Men stölderna ökar för tredje året i rad, och enligt Livsmedelshandlarna är mörkertalet stort. Dagligvarunytt har pratat med flera handlare som vittnar om svårigheterna att få polisen att utreda de brott som anmäls.

Nina Jönsson är vd för Ica Gruppen sedan den 1 januari i år. Dagligvarunytt har som första tidning träffat den tidigare Plantasjen-vd:n för en intervju om planerna framåt för den pressade marknadsledaren, som också finns att läsa digitalt här.

Dagligvaruhandeln i Tornedalen mötte många utmaningar under pandemin, när gränserna stängde i den annars så sammanflätade gränsregionen. Dagligvarunytt har tagit tempen på marknaden – och det visar sig att den snart kan bli starkare än någonsin.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här. Och här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt. Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp här.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev