Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Musspillning sätter stopp för lösgodisförsäljningen i butik

Publicerad: 28 oktober 2020, 10:14

Livsmedelsbutiken Maximat i Charlottenberg får säljförbud på lös- och naturgodis efter att kommunens inspektörer hittat musspillning på flera ställen i butiken. Vd:n Torbjörn Swartz: ”Säg den butik som inte haft problem med möss”


Ett oanmält besök av kommunens inspektörer på Maximat i Charlottenberg har lett till försäljningstopp på avdelningen för lösviktsgodis och naturgodis lagom till Halloween.
Butiken har även tidigare fått anmärkning för musspillning. 

– Säg den butik som inte haft problem med möss. Det har väl alla av och till så det är inget konstigt med det, säger Torbjörn Swartz som är vd för Gränsköp AB som har Maximatbutikerna i både Charlottenberg och Töcksfors

Nu genomför butiken en rad åtgärder och sanerar butiken med hjälp av företaget Anticimex. Förhoppningen är att försäljningen kommer igång så snart inspektörerna gjort ett återbesök. 

– Vi har fått muntligt att allt är okej, vi väntar bara på besöket. Jag tror att vi kan fylla i godislådorna med nytt godis redan på fredag, säger Torbjörn Swartz. 

Ellen Larsson (Föräldraledig)

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News