onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Kladdiga dörrar och gamla matrester i Coop-butiken

Publicerad: 12 juli 2023, 08:11

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

Kladdiga dörrar och gamla matrester. Det upptäckte en av kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer vid ett besök i Coop-butiken i centrala Karlstad. ”Det är en miss från oss”, säger tillförordnade butikschefen Håkan Vehkajärvi.

Ämnen i artikeln:

Coop Värmland

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Stor lista: Så går det för Coops 28 föreningar – chockar med att slå Ica

Det var vid ett oanmält besök hos Coop City i Karlstad i förra veckan som miljö- och hälsoskyddsinspektören från miljöförvaltningen på kommunen hade synpunkter på hygienen i butiken.

Det rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Det handlade om kladdiga dörrar och gamla matrester i lokalen.

– Det är en miss från oss att vi glömt bort det just då. Vi städar och gör så gott vi kan, säger Håkan Vehkajärvi till tidningen.

Enligt lag ska renhållningen i en matbutik vara effektiv samt ske kontinuerligt. Detta för att undvika att bakterier sprids till livsmedel och som i sin tur kan göra att den som köper maten och äter den risker att bli sjuk.

– Vi jobbar med handskar och känner då inte av allt som är smutsigt på dörrar och handtag. Det är tråkigt med avvikelser när vi försöker göra vårt bästa. Men det är bra att få upp ögonen för det vi har missat, säger Håkan Vehkajärvi.

Han berättar för Nya Wermlands-Tidningen att Coop City åtgärdat de avvikelser som miljö- och hälsoskyddsinspektörer haft synpunkter på.

LÄS OCKSÅ: Ekonomiska smällen – så mycket förlorade Coop: ”Kunde inte alls kompensera oss”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev