lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ica och polis ska trygga utsatt område: ”Vi ska ta över Berga”

Publicerad: 19 april 2023, 08:49

Ica Supermarket i Berga centrum.

Foto: Google

Ica Supermarket i Berga, Linköping, inleder ett samarbete med Polisen och kommunen för att bekämpa gängkriminalitet i området. "Det finns en växande segregation och utanförskap", säger moderaten Niklas Borg.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Stadsdelen Berga i utkanten av Linköping har varit drabbad av flera gängskjutningar och i centrum har känslan av otrygghet ökat, rapporterar Corren.

LÄS OCKSÅ: Stöldligorna är tillbaka med full kraft: ”Finns en lokal förankring”

Kommunen har tillsammans med Polisen vidtagit en rad åtgärder för att vända utvecklingen, men tar nu ytterligare ett steg tillsammans med Ica Supermarket och handlaren Anders Skott.

– Det har hänt ett antal uppmärksammade händelser i stadsdelen Berga, vilket har bidragit till att människor inte känner sig trygga. Berga är en fantastisk stadsdel, men det finns också en växande segregation och utanförskap. Vi vill bryta den utvecklingen och motverka otrygghet, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens förste vide ordförande, till tidningen.

En del i det nya samarbetet med Ica är att ungdomar i området som vill prova på arbetslivet i butik ska få en chans att göra det, antingen genom jobb eller praktik.

Anders Skott säger att han gärna ser att butiken återspeglar samhället som den verkar i.

– Mitt mål är att personer från området ska jobba hos oss. Det är inte så nu men jag hoppas att vi ska ändra på det, säger han.

LÄS OCKSÅ: Ringde 112 men fick ingen hjälp att stoppa köttstölden: ”Polisen har bristande kunskap”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev