måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ica i Bollnäs stöttar nedbrunna butiken i Järvsö med leveranser

Publicerad: 9 november 2020, 10:33

Från och med i dag, måndag, kan Järvsöborna beställa från butiken i Bollnäs. Foto: Ica, Facebook

Efter branden som totalförstörde Ica-butiken i Järvsö för två veckor sedan börjar Ica Kvantum i Bollnäs leverera matkassar till orten som i dag saknar livsmedelsbutik. Järvsö-handlaren Magnus Hedin ser fram emot samarbetet. ”Det är en start”


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Järvsö saknar livsmedelsförsörjning efter branden som totalförstörde Ica-butiken för två veckor sedan. Men från och med i dag, måndag, kan Järvsö-borna klicka hem matvaror från Ica Kvantum i Bollnäs. 

– Vi har tittat på flera tillfälliga lösningar sedan branden för två veckor sedan. Samarbetet med Ica Kvantum i Bollnäs är en start och ett sätt att ge fortsatt service till våra kunder, säger Magnus Hedin som varit handlare på Ica Supermarket i Järvsö sedan 1996. 

Ica Kvantum i Bollnäs står för onlinetjänsten och plock av varor, medan medarbetare från den tidigare butiken i Järvsö ska hämta och lämna ut kassarna i Järvsö. På onsdag sker första leveransen. 

Läs mer: Efter branden: Oklart vad som händer med den totalförstörda butiken i Järvsö 

– Vi har ingen aning om hur många som kommer att använda den här möjligheten än. Men nu testar vi för att se hur efterfrågan ser ut. Det känns bra att kunna erbjuda Järvsö-borna detta, säger Magnus Hedin. 

Leveranserna till Järvsö kommer att ske tre dagar i veckan inledningsvis, men beroende på kundernas intresse och kapaciteten hos Ica Kvantum i Bollnäs kan det utökas över tid. 

– Ända sedan starten 1996 har vi känt ett starkt stöd från lokalsamhället och det gör vi i allra högsta grad nu också. Branden var en chock för oss alla och konsekvenserna av den är fortfarande svårt att ta in. Men för mig är det en självklarhet att försöka bygga upp verksamheten igen, säger Magnus Hedin.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev