Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ica-handlare polisanmäls – målade eget övergångsställe

Publicerad: 1 oktober 2020, 08:54

Att måla ett eget övergångsställe utanför sin Ica-butik är inte okej. Nu polisanmäls handlaren Kurt Johnsson av Trafikverket som flaggar för att målningen kommer att tas bort.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

I går kunde Dagligvarunytt berätta om Kurt Johnsson, Ica-handlare i Svenstavik, som upprörts så mycket över att Trafikverket tagit bort ett övergångsställe vid hans butik att han målade dit ett eget.

Nu kontrar Trafikverket. Det ditmålade övergångsstället kommer att tas bort.
Dessutom polisanmäler verket Kurt Johnsson.

– Det är farligt eftersom han vilseleder tredje man att det här är ett säkert övergångsställe och det är det inte nu. Det finns ingen skyltning men det är målat. På så vis är det här allvarligt, säger Evert Boeye, projektledare på Trafikverket och ansvarig för vägunderhåll i södra Jämtland till Länstidningen Östersund.

Två av tre övergångsställen längs vägen utanför butiken har försvunnit. Där anser Kurt Johnsson att Trafikverket plockat bort fel.

– Här är det lite siktproblem med de träd som finns och de så kallade obeliskerna. Som gör att man kanske är skymd bakom och går ut i vägen och då kan olyckor ske. Vi tycker att det var rätt åtgärd att ta bort övergångsställena, säger Irene Odell, trafikingenjör på Trafikverket.

Kurt Johnsson är inte förvånad över verkets agerande.

– De måste ju göra en åtgärd när någon gör något som sticker ut så här.

Till Länstidningen Östersund säger han att kampen för övergångsstället fortsätter.

– Du ska bara veta hur många tummar upp jag har fått. Folk har stått och applåderat mig på torget. Det syns att de menar allvar också, folk tycker inte bara att det här är en kul grej utan att det är något viktigt.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News