tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ica-butiken kan tvingas hålla stängt i flera månader efter brand: ”Alla varor är totalförstörda”

Publicerad: 2 maj 2022, 05:56

Brand hos Ica Supermarket i Rottne kan tvinga butiken att ha stängt i flera månader. Foto: Fotograf Mats Samuelsson

I lördags morse utbröt i brand i Ica Supermarket Rottne. Nu kan butiken tvingas hålla stängt i flera månader. ”Det är ovisst men jag tror inte att vi kan ha öppet i maj”, säger butikschefen Andreas Birgersson.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Under lördagsmorgonen utbröt en brand i Ica Supermarket Rottne, det rapporterar Smålandsposten. Den ska ha orsakat omfattande skador. 

– Vi har inte varit inne och kollat men jag såg en bild på en kyldisk som var helt utbränd och det var en tjock hinna med sot över hela butikens golv. Alla varor är totalförstörda men eftersom vi inte fått vara inne vet vi inte vad i butiken som kan räddas, säger Anderas Birgersson till tidningen. 

Branden misstänks ha startat i en kyl. Den ska sedan ha lett till ett strömavbrott vilket gjort att kyl- och frysvaror förstörts. 

Under gårdagen var det oklart när butiken kan öppna igen. 

– Det är ovisst men jag tror inte att vi kan ha öppet i maj. Det snackas mer om tre månader. Det är brist på material med tanke på kriget och långa leveranstider.

De 25 anställda som jobbar i butiken har permitterats. 

– Rottneborna blir lidande eftersom det är den enda matbutiken och en social samlingsplats. Jag hoppas att vi kommer igång så snart som möjligt för alla parter, Andreas Birgersson till Smålandsposten. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev