Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Ica-butiken har fått nog av hotfulla situationer och hög belastning – slutar som postombud

Publicerad: 24 augusti 2021, 12:13

Ica Supermarket i Bro Centrum.

Foto: Susan Berzelius

Ica Supermarket i Bro centrum väljer att sluta som postombud. Dels handlar det om den fysiska arbetsmiljön, dels har personal tvingats utstå hot. ”Vi vill prioritera att vara en matbutik”, säger handlaren Örjan Josefsson.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

LÄS MER: Ica-handlaren: ”Nästa tv-serie borde lyfta butiksmedarbetares utsatthet” 

Ica Supermarket i Bro centrum slutar som postombud. 

För tidningen Mitt i berättar handlaren Örjan Josefsson att det dels handlar om den fysiska arbetsmiljön och den belastning det innebär att hantera den stora mängd paket som kommer till butiken. 

Dels handlar det om otryggheten som hanteringen kommit att innebära. 

– Mycket av de paket som ska lämnas ut kräver id-kontroll och vi har haft problem med att många inte vill visa id-kort och att det då kan uppstå hotfulla situationer, säger Örjan Josefsson till tidningen och fortsätter: 

– Vi har öppet i posten 8-20 och det har ofta blivit problem att detta inte respekteras. För oss handlar det om att vi vill prioritera att vara en matbutik i första hand.

Mattias Olsson på Postnord säger till Mitt i att det är ovanligt att ett postombud slutar på grund av otrygghet. 

– Lyckligtvis är det här en extremt ovanlig händelse, vi ser inga sånna här tendenser i vårt övriga nät runt om i Sverige, att hot ökar på det här sättet, jag skulle snarare säga att det går i den motsatta riktningen, till det bättre.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.