Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Hotade människor med kniv – trots att han dömts bara fyra veckor tidigare

Publicerad: 27 juli 2022, 09:41

Coop Flanaden i Oskarshamn.

Foto: Monika Nilsson Lysell

En man med kniv ska ha hotat människor på Coop Flanaden i Oskarshamn, trots att han bara fyra veckor tidigare ska ha dömts för ett liknande brott, rapporterar Oskarshamns-Tidningen.

Ämnen i artikeln:

BrottCoop

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


En man i 40-årsåldern ska den åttonde juli ha gått in på Coop Flanaden i Oskarshamn och hotat personer till livet samt huggit en kniv i en kassadisk upprepade gånger. Mannen greps på plats och häktades sedan. 

I tisdags åtalades samma man för två fall av olaga hot, skadegörelse, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och för hets mot folkgrupp, rapporterar Oskarshamns-Tidningen.

Detta skedde trots att mannen så sent som i juni dömdes till skyddstillsyn för grovt olaga hot och brott mot knivförbudet. Han förekommer dessutom i en rad avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare.

I december ska mannen ha riktat en kniv mot en person och uttalat ”Jag ska ta ut dig i skogen och skära halsen av dig. Jag ska döda sex personer för i morgon ska jag åka in”, enligt Oskarshamns-Tidningen.

Gällande situationen som uppstod den åttonde juli ska den åtalade i polisförhör ha erkänt grovt brott mot knivförbudslagen, men han har varken kunnat erkänna eller förneka olaga hot. Gällande skadegörelsen och hets mot folkgrupp har han förnekat brott.

Coop-butiken har begärt skadestånd på 15 000 kronor på grund av de stödinsatser som sattes in för att hjälpa den inblandade personalen.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev