Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Handlaren efter helgens paketdrama: ”Alla mår bra nu, det är viktigast”

Publicerad: 22 mars 2021, 11:07

Ett paket som som lämnats in till Ica Supermarket i Bunkeflostrand började läcka frätande vätska. OBS! Bilden är inte från den aktuella butiken.

Foto: Pontus Edman

Ett paket med frätande vätska som lämnats in på Ica Supermarket i Bunkeflostrand började plötsligt läcka. Det slutade med att det nationella bombskyddet fick göra en utryckning. ”Alla mår bra nu, det är det viktigaste”, säger handlaren Anders Nord till Dagligvarunytt.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Det var i lördags kl 16.30 som både polis och räddningstjänst larmades till Ica Supermarket i Bunkeflostrand i Malmö, efter att ett paket som innehåll ett okänt ämne hade börjat läcka ut från en försändelse. 

Det var tre medarbetare i posthanteringen som upptäckte vätska på golvet med en stark lukt, och som såg att det kom från ett trasigt paket.

– Alla tre fick åka in till sjukhuset för kontroll. De hade en stickande känsla i halsen men inga men i övrigt, säger handlaren Anders Nord.

Polisen kom snabbt till platsen tillsammans med räddningstjänsten, som konstaterade att vätskan var starkt frätande.

– De plockade ut paketet och evakuerade butiken fram till klockan halv tio på kvällen. De var tvungna att invänta det nationella bombskyddet, som enligt vad jag hörde åkte ned ända från Göteborg.

Hur kändes allt det här?
– Det var lite speciellt med hela det uppbådet. Allt hände så snabbt. Uppgifterna spreds ju via media och sociala medier och lockade även till sig många nyfikna som samlades här utanför, säger Anders Nord.

Hur är stämningen i butiken nu?
– Alla mår bra och är välbehållna och det är det viktigaste. Vi kunde öppna butiken igen precis som vanligt i går och är väldigt tacksamma över att allt ändå gick så bra.

Polisen har haft kontakt med både den som lämnade in det aktuella paketet och mottagaren av försändelsen. Vilken typ av syra det handlar om har man inte gått ut med officiellt än.

Innebär detta att ni förändrar några rutiner?
– Det är svårt. Alla paket som lämnar in är ju egentligen kundens ansvar. Det är inte så mycket vi kan göra, säger Anders Nord.

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.