måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Fler butiker gömmer lyxkött: "Hel hylla har länsats"

Publicerad: 16 februari 2023, 13:50

Illustrationsbild.

Hemköp i Triangeln är den senaste i raden av butiker som tvingas gömma dyrt kött bakom disk. En man blev nyligen ertappad med stöldgods till ett värde av 35 000 kronor. "Det har blivit tydligt värre", säger butikschef Jakob Hofverberg.

Ämnen i artikeln:

Hemköp

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Hemköp vid köpcentrumet Triangeln i Malmö har plockat bort sitt premiumsorterade köttutbud från det reguljära kundvarvet.

Orsaken är att stölderna ökat markant i butiken.

– Vi tog fast en kille som vi kunde bevisa hade stulit för 35 000 kronor. Han erkände att han fick betalt för att stjäla varor och berättade till och med vilka restauranger han levererade till, säger butikschefen Jakob Hofverberg till Skånska Dagbladet.

– Han sa att han fick 80 kronor per flaska olivolja han levererade och 70 kronor per kilo parmesan, fortsätter han.

LÄS OCKSÅ: Ringde 112 men fick ingen hjälp att stoppa köttstölden: ”Polisen har bristande kunskap”

Numera får kunderna ta kölapp och be personalen om hjälp för att handla finare kött, som hamnat bakom disk i delikatessavdelningen.

Även dyrare olivoljor är undanplockade och tas endast fram från lagret på kundernas begäran.

– Kött har alltid stulits, men nu har det blivit tydligt värre och det stjäls i större mängder. Inte sällan har en hel hylla av en sorts kött länsats, säger Jakob Hofverberg till tidningen.

Enligt butikschefen stjäls varor till ett värde av 10 000 kronor i butiken varje vecka. Det handlar ofta om varor med brant prisutveckling det senaste året, som snabbkaffe eller fryst lax.

Dagligvarunytt har tidigare rapporterat om butiker som tvingats stoppa undan dyrare oxfilé och entrecôte till följd av ökat stöldtryck, bland annat Hemköp Skogsbo i Avesta.

Jakob Hofverberg konstaterar att tilltaget leder till minskad försäljning.

– Vi vet att vi hade sålt mer om vi paketerade köttbitarna och lade ut i den vanliga disken, men samtidigt hade en större mängd stulits, säger han till Skånska Dagbladet.

LÄS OCKSÅ: Stöldligorna är tillbaka med full kraft: ”Finns en lokal förankring”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev