Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Explosionen i Göteborg: Butiken hjälper evakuerade med fika

Publicerad: 28 september 2021, 08:10

En kraftig explosion inträffade på tisdagen i ett bostadshus i Annedal i centrala Göteborg. Hundratals boende evakuerades.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hundratals boende evakuerades på tisdagsmorgonen sedan en kraftig explosion drabbat ett hyreshus i centrala Göteborg. Närliggande Hemköpsbutiken bistod de drabbade med fika och frukt.

Ämnen i artikeln:

Hemköp

SB


Det var vid femtiden på tisdagsmorgonen som en kraftig explosion och en efterföljande brand drabbade ett hyreshus i stadsdelen Annedal i centrala Göteborg. Hundratals boende evakuerades och ett 25-tal personer fördes till sjukhus.

Utanför Hemköp Annedal, bara ett kvarter från den drabbade fastigheten, samlades snabbt chockade och skärrade boende.

Ulf Törnestrand, handlare på Hemköp Annedal i Göteborg, bistod de evakuerade med fika och frukt.

Foto: Hemköp

– Vi kände snabbt att vi måste hjälpa till, säger Hemköpshandlare Ulf Törnestrand,

När intilliggande Saronkyrkan öppnade för att de evakuerade skulle få tak över huvudet bar Ulf Törnestrand och hans kollegor dit nybakade bullar, dricka och frukt.

Hemköp Annedal bidrog med fika till alla boende från det brinnande huset. Till höger syns Saronkyrkan dit de evakuerade hänvisades.

Foto: Susan Berzelius

– Kyrkan har blivit en samlingsplats för de drabbade och polisen är också där, berättar Ulf Törnestrand för Dagligvarunytt.se på förmiddagen. 

Butiken har hållit öppet som vanligt men har fått många samtal från chaufförer som undrat om de kan ta sig till med varuleveranser till butiken som vanligt.

Samir Cherif som driver Hemköpsbutiken på Linnégatan bara 800 meter från branden säger att det varit väldigt lugnt i området och att man ”knappt haft några kunder i butiken på morgonen” och att det ”luktar väldigt mycket rök ute”.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev