Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Efter branden: Oklart vad som händer med den totalförstörda butiken i Järvsö

Publicerad: 26 oktober 2020, 11:04

I fredags totalförstördes Ica Supermarket i Järvsö av en brand. Men vad som ska hända framåt med ortens enda livsmedelsbutik är ännu oklart.


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca Gruppen

Handlaren Magnus Hedin, som har drivit Ica-butiken i Järvsö i nästan 25 år, var skärrad när Ljusdalsposten mötte honom utanför butiken på fredagsmorgonen.

– Just nu vill jag inte ens tänka på det, sa han till tidningen då. 

Livsmedelsbutiken, med runt 40 anställda, är den enda på orten och den har varit ett stort stöd för lokalbefolkningen, inte minst under coronapandemin med utlämning av matkassar utanför butiken. 

LÄS MER: Ica-butiken i Järvsö totalförstörd efter kraftig brand 

Vad som händer nu är ännu oklart, men Ica Gruppen är inkopplade.

– Ica har en organisation för att hjälpa butiker som varit med om allvarliga händelser, exempelvis en brand. Det handlar bland annat om att utifrån de unika förutsättningarna stödja butiken, handlarna och medarbetarna på bästa sätt, säger pressansvarig Jenny Gerdes till Dagligvarunytt. 

Efter akutfasen, då fokus ligger på att stödja medarbetare, handlare och kunder, handlar arbetet exempelvis om att stoppa leveranser för att begränsa skadorna.
Frågan om återuppbyggnad tar vid först därefter, enligt Icas rutiner.
Så om butiken i Järvsö kommer att återuppbyggas är ännu för tidigt att säga.

– Handlaren och Ica Sverige gör en gemensam bedömning av förutsättningarna och vad som är den bästa vägen att gå vidare, men det är för tidigt att kommentera ytterligare, säger Jenny Gerdes. 

 

Ellen Larsson (Föräldraledig)

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News