Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

De får butiken för sig själva för att kunna handla smittsäkert

Publicerad: 7 januari 2021, 08:33

Hemtjänsten i Ockelbo kommun har numera hela Ica Supermarket Ugglebo till sitt förfogande under en morgontimma två gånger i veckan.

Foto: Ockelbo kommun

Minskad trängsel i butiken och en säkrare arbetsmiljö för hemtjänstpersonalen. Det blev effekten av att Ica-butiken i Ockelbo numera öppnar tidigare för enbart hemtjänsten i kommunen.


Vid 30 olika tillfällen i veckan har hemtjänsten i Ockelbo handlat för sina brukare i kommunen med allt vad det innebär av oro för att dels själva bli smittade, dels föra eventuell smitta vidare till ortens äldre. Men efter en överenskommelse mellan Ica Supermarket Ugglebo och kommunen kan hemtjänstpersonalen handla säkert under en helt egen timma två gånger i veckan.

– Det var självklart att ställa upp när vi fick frågan, säger Ica-handlare Fredrik Holm. 

– Tisdagar och onsdagar öppnar vi nu för enbart hemtjänstpersonalen under en timma och det klarar vi med ordinarie bemanning.

Fredrik Holm säger att specialöppningen samtidigt minskar trängseln vid andra tider.

– Vi kommer att fortsätta att hålla öppet så länge det behövs, säger han.

Ola Hålén, enhetschef för hemtjänsten i Ockelbo, säger på kommunens hemsida att ”personalen måste utföra sitt jobb och vi kan inte säga nej till att åka hem till brukare. Det här är en åtgärd i vårt arbete för att de ska få en så trygg och bra arbetsmiljö som möjligt”.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev