måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Coops kunder kunde inte betala med kort: ”Klart man blev nervös”

Publicerad: 2 mars 2023, 06:54

Foto: Monika Nilsson Lysell

Ett problem hos Coops serverleverantör gjorde att kunder inte kunde betala med kort i många av dagligvaruaktörens butiker. På torsdagsmorgonen fungerar betalsättet igen, i de butiker Dagligvarunytt varit i kontakt med.

Ämnen i artikeln:

CoopBetalningslösningar

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Vid klockan 20.30 på onsdagen uppstod problem med kortbetalning i många av Coops 800 butiker. När informationen nådde Markus Wahlgren, butikschef på Stora Coop Visby, gick tankarna till de omfattande problemen sommaren 2021.

– Det är klart man blir nervös. Men vi fick snabbt information från Coop centralt om att det inte handlade om någon hacker-attack utan att det var ett problem som gick att lösa. Och vi märkte inte av det alls i butiken, säger Markus Wahlgren.

På Coop Alingsås slog problemen aldrig till under onsdagskvällen. På morgonen fungerar allt som det ska.

Coop Flanaden i Oskarshamn märkte av problemen med kortbetalningar den sista halvtimmen innan stängning klockan 21. På morgonen fungerar systemen igen.

Marcus Björling på Coops pressavdelning förklarade på onsdagkvällen i Dagens Nyheter att kunder kunde betala med Swish, kontanter eller Scan and pay när problem med kortbetalningar uppstod.

– Så på ett eller annat sätt går det att betala. Det är med korten det strular, sa Marcus Björling till DN.

På torsdagsmorgonen bekräftar Marcus Björling att incidenten blev löst under natten, hos tredje part som hanterar Coops servrar.

LÄS OCKSÅ: Snabbkassan och självskanningen gav upp helt – mitt i fredagsruschen: ”Folk är mer toleranta”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev