Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butikschefen om brandnatten: ”Lågorna slog genom taket”

Publicerad: 9 september 2022, 08:05

Willys nedbrunna butik.

Foto: Andreas Dyrberg Skog

Willys butik på Erikslund i Västerås totalförstördes i lågor. Nu är det klart med nytt läge – och butikschefen Tony Juhlin berättar om brandnatten. ”Elden spred sig oerhört fort”, säger han.


Ämnen i artikeln:

WillysAxfood

I början av juli brann Willys butik på Erikslunds handelsområde strax utanför Västerås ner till grunden. Kedjan har sedan tidigare varit inne på att öppna en tillfällig ersättningsbutik i närheten av brandplatsen – i dagarna blev det klart att det sker på samma område.

Butiken ska öppna redan innan jul och det är den snabbaste etableringen som Willys någonsin gjort, enligt etableringschefen Heinz Möller.

LÄS OCKSÅ: Costcos besked om e-handel i Sverige: ”Planerar att expandera” 

– Jag har sett fram emot det här jättemycket, och jag har kvittrat sedan i fredags när jag fick beskedet om att kontraktet är klart, säger butikschefen Tony Juhlin till tidningen VLT.

De nya lokalerna ligger granne med möbelkedjan Mio och ambitionen är att näst intill hela sortimentet kommer att få plats i den nya butiken, som är något mindre med sina 1 400 kvadratmeter i säljyta. Hämta-stationen för e-handeln kommer däremot att ske vid sidan av lokalerna, vilket blir smidigare än tidigare enligt Tony Juhlin.

Han har starka minnen ifrån brandnatten.

– Jag låg och sov när jag fick larmet 02.47, och jag var på plats snart efter det. När jag kom dit slog lågorna genom taket på Julas lager, vad jag kunde se. Elden spreds sedan oerhört fort, säger han till VLT. 

LÄS OCKSÅ: Exklusiva siffror: De vinner valet – om dagligvaruhandeln får bestämma 

Med räddningsledarna stod han på baksidan av butiken och bevittnade de spridande lågorna. Vid 04-tiden kallade han till personalmöte på ett närliggande hotell, och kunde då konstatera att butiken var bortom räddning.

– Jag kan nästan inte sätta ord på hur jag upplevde det här. Jag har ändå varit butikschef i drygt 22 år, och varit med om en hel del. Det gick ganska snabbt upp för mig att man inte skulle kunna rädda lokalerna, säger han till tidningen.

Isidor Beslic

Reporter

isidor.beslic@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

WillysAxfood

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev