Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butiksbranden rubriceras som mordbrand – men orsaken är ännu oklar

Publicerad: 28 oktober 2020, 09:57

Efter branden som totalförstörde butiken Ica Supermarket i Järvsö utreder polisen nu vad som kan ha orsakat förödelsen. ”Viktigt att få veta vad man såg på morgonen”


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca Gruppen

Förra fredagen brann Järvsös enda livsmedelsbutik, Ica Supermarket, ner till grunden. Branden är den mest omfattande som inträffat i Ljusdals kommun på många år. 

LÄS MER: Ica-butiken i Järvsö totalförstörd efter kraftig brand  

Nu ska polisen utreda vad som orsakade branden och hur förloppet såg ut. Enligt tidningen Hela Hälsingland vill polisen gärna komma i kontakt med lokalbor som kan ha sett något. 

– Teknikerna kommer att prata med folk som har varit på plats, framförallt räddningstjänsten och den som larmade. Det är viktigt för oss att få veta vad man såg tidigt under morgonen. Det är inte intressant vad folk har sett när det redan var övertänt, utan innan dess, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Butiksbranden rubriceras just nu som som mordbrand eftersom att så höga värden förstörts, men vad som orsakat branden är alltså ännu oklart.  

– Vi måste utreda för att kunna avgöra om det handlar om ett brott eller om det kan uteslutas, säger Mikael Hedström. 

LÄS MER: Efter branden: Oklart vad som händer med butiken i Järvsö  

Ellen Larsson (Föräldraledig)

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News