lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butiken vill se högre polisnärvaro på orten: ”Kan ta flera timmar innan en patrull kommer”

Publicerad: 21 juni 2022, 08:33

Foto: Getty Images

Säkerheten inom handeln har seglat upp som en viktig fråga inför höstens riksdagsval. Johan Damberg, butikschef på Ica Supermarket i Emmaboda, vill se stationerad polis i orten för att öka tryggheten. ”Kunder känner sig inte helt trygga när de handlar på kvällstid.”

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketArbetsmiljö

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


För Johan Damberg, butikschef på Ica Supermarket i Emmaboda, blir trygghet och säkerhet en viktig fråga inför det stundande valet.

Att det inte finns någon stationerad polis ser han som ett problem då det kan dröja lång tid innan polis är på plats de gånger det sker brott i butiken.

– Det är inte värre här än på andra ställen, men visst förekommer det att vi får tillkalla polis. Man skulle önska att det fanns stationär polis i Emmaboda, för det kan ta flera timmar innan en patrull kommer och det har hänt att vi har fått hålla kvar personer här i väntan på att polisen kommer, säger Johan Damberg till Barometern.

Butiken i sig är ingen otrygg plats menar Johan Damberg, men den upplevda otryggheten har varit ett långtgående problem i Emmaboda.

– Det hör vi från kunder. De känner sig inte helt trygga när de handlar på kvällstid och många tycker att det är bra att vi har en bankomat i butiken, för de känner sig inte trygga vid den utvändiga bankomaten.

– Problemet går i vågor. Vissa veckor kan det vara flera incidenter och andra veckor inga alls. När det är fråga om ungdomar kontaktar vi föräldrar och skola, om snatterier sker under skoltid, och det är viktigt att tag i ungdomar som snattar för att de ska förstå att det inte är ett acceptabelt beteende. Det brukar vara odramatiskt, men det kan bli mer intensivt när det är fråga om missbrukare, säger han till Barometern.

Polisanmälningar relaterade till brott i butiken har under det senaste året ökat och för att öka tryggheten kring Ica-butiken lyfter Johan Damberg belysningen som en viktig faktor.

– Vi har satt upp mer belysning vid parkeringen på baksidan och i vagnsskjulet. Belysning är en viktig åtgärd för att förbättra tryggheten, uppger han för Barometern.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev