Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butiken utsatt igen för anlagd brand: “Sjukt olustigt”

Publicerad: 14 juli 2021, 09:58

Ica Nära i Bara, öster om Malmö.

Foto: Lars Welin

Ica Nära i skånska Bara har åter igen drabbats av brand, nu i kundvagnsskjulet av trä. ”Ren tur att inte hela butiken brunnit ner”, säger handlare Hampus Brink.


Ämnen i artikeln:

Ica NäraBrott

Hampus Brink har för andra gången på kort tid tvingats polisanmäla skadegörelse i form av anlagd brand i sin butik.

Första gången satte någon eld på ett plakat från en lokal förening, som satt på entrédörren. Andra gången, i slutet av förra veckan, sattes tidningar och reklamblad i brand i en kundvagn längst inne i kundvagnsskjulet – som är byggt i trä, med papptak och står i direkt anslutning till butikslokalen.

– Jag kom ut och såg att det var helt utbränt och sotigt. Det är klart det är sjukt olustigt och ren tur att inte hela butiken brunnit ner, säger Hampus Brink till Skånska Dagbladet.

Butikens kameraövervakning visar, säger han, delar av de ungdomsgäng som brukar uppehålla sig kring butiken.

– Jag vet att ungdomar hänger här utanför. Kanske är det här riktat mot oss för att vi varit väldigt hårda under coronapandemin och sagt till gäng av ungdomar att de inte får gå in i butiken. Eller så är det en tillfällighet.

Många i Bara engagerar sig i det som drabbat butiken.

– Det tråkiga är att tonen och diskussionen är så låg bland många. Jag menar att föräldrar måste ta ansvar för sina barn. Och de som har information om det som hänt hoppas jag vänder sig till polisen, säger Hampus Brink till Skånska Dagbladet.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Ica NäraBrott

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News