Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butiken plockade bort snabbkassorna: ”Stölder och bedrägerier ökade kraftigt”

Publicerad: 17 november 2021, 10:44

Ica Maxi i Skövde valde att plocka bort snabbkassorna när stölderna och bedrägerierna ökade kraftigt.

Foto: Thomas Köllner

Bedrägerier, snatteriförsök och rena stölder. Ica Maxi i Skövde har fått nog av brottsligheten som drabbat butiken via snabbkassorna och stängt dem för gott.


Ämnen i artikeln:

BetalningslösningarIca Maxi

– Det är ju ett trist beslut eftersom alla våra ärliga kunder drabbas, säger Thomas Köllner, butikschef livs, Ica Maxi i Skövde.

Ica Maxi installerade de nio snabbkassorna för ett år sedan men sedan brottsligheten i form av bedrägerier, stölder och försök till stölder hela tiden ökat tog man beslutet att plocka bort kassorna.

LÄS OCKSÅ: Kundernas besked – så vill de betala: ”Pandemin en förklaring” 

– Sen är det ju andra utmaningar med snabbkassor som hela tiden stökar till det för både personal och kunder. Exempelvis har vi satt maxantalet artiklar till tio men så kommer kunder med en full kundvagn och då stoppas förstås flödet upp.

Enligt Thomas Köllner handlar det om alla tänkbara grader av stölder och bedrägeriförsök. Från ungdomar som väger påsen innan de plockar i godiset, till mannen som försökte bära ut en tv och sedan skylla på att han glömt betalkortet.

– Beslutet att ta bort snabbkassorna påverkar inte självskanningen som vi inte alls har samma problem med, säger Thomas Köllner.

Hur har kunderna reagerat på ert beslut?
– De flesta har stor förståelse, tycker att det är tråkigt att servicen tas bort men de förstår oss. 

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev