tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butiken inför 18-årsgräns nattetid: ”Blir en hängplats som det absolut inte är avsett att vara”

Publicerad: 8 november 2022, 10:53

Johanna Bergström Brunk är handlare för Ica Nära Allköp i Likenäs. Foto: Mattias Bergström Brunk

Ica Nära Allköp i Likenäs i Värmland har blivit ett tillhåll för ungdomar under kvällar och nätter – när butiken är obemannad. Nu införs 18-årsgräns nattetid.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ica Nära Allköp i Likenäs inför 18-årsgräns för den som vill vistas i butiken nattetid – när den är obemannad. Det skriver Nya Wermlands-Tidningen

Detta efter att butiken haft problem med stök och snatterier nattetid. Det handlar främst om ungdomar – 16 år och yngre – som uppehållit sig i butiken. 

– Det har inte varit några allvarliga saker som hänt. Lite småstök bara. Framför allt att det blir en hängplats som det absolut inte är avsett att vara. Det är väldigt lite snatteri, små busstreck. Det är absolut inget som varit i större utsträckning. Och jag vill verkligen inte racka ned på ungdomarna, säger handlaren Johanna Bergström Brunk till tidningen. 

LÄS OCKSÅ: Blivande Ica-handlaren: ”Har du bara viljan och drivet kan du göra vad du vill”

Hon driver butiken tillsammans med Mattias Bergström Brunk. 

– Det har inte varit jättestora problem. Det stora problemet är att ungdomarna inte har någonstans att vara. Och då blir butiken ett ställe där man samlas, fortsätter hon. 

Hon poängterar för Nya Wermlands-Tidningen att ungdomarna är välkomna till butiken under bemannade tider och att de, som handlare, gärna hjälper dem genom att erbjuda dem praktik eller kanske en första arbetsplats. 

– Ni är viktiga för dalen och vi vill gärna bidra med andra saker som skapar värden för er här, säger Johanna Bergström Brunk. 

LÄS OCKSÅ: Över 100 Ica-butiker vill satsa på obemannat – här finns To Go-konceptet i dag

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev