Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butiken hårt drabbad av corona: ”Just nu är vi lite extra utsatta”

Publicerad: 8 april 2021, 06:00

Anställda vid Ica Hajen i Varberg har testats positivt för corona.

Foto: Galina Sandalova

När Ica Hajen i Varberg satte in extra testning på sin e-handelsavdelning upptäcktes nya fall av corona – utan symtom. Nu är åtta av butikens medarbetare sjukskrivna.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

De senaste fallen av coronasmittade medarbetare upptäcktes bland personal i Ica Hajens e-handel i tisdags. Efter att det blivit känt att smitta fanns på avdelningen testades samtliga medarbetare i gruppen – och resultaten visade att fler bar på viruset.

Nu är åtta medarbetare sjukskrivna.

– Vi upptäckte tre-fyra fall där anställda bar på smittan trots att de var helt symtomfria, säger Victor Andersson, ställföreträdande handlare på Ica Hajen, till Hallands Nyheter.

– Just nu är vi lite extra utsatta, men man får ändå ha med sig att det är av 125 medarbetare, säger Victor Andersson till tidningen.

Butiken vidtog omedelbart åtgärder, bland annat med information till både medarbetare och kunder om den höga smittspridningen i Halland, upprepad uppmaning till personal att stanna hemma vid symptom, om hygien och att hålla avstånd. 

Butiken öppnar också fler konferensrum som lunchrum, för att göra det enklare för personalen att hålla distans.

– Vi har även satt in extra städning, från en redan hög nivå, i hela butiken, framför allt på de ytor där vi vet att medarbetare som varit smittade har varit, säger Victor Andersson till Hallands Nyheter.

Ica Hajen ser nu över möjligheten att masstesta hela personalstyrkan för att kunna upptäcka fler symtomfria fall.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News