Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Butik stängde tidigare under kravallerna i Örebro: ”Självklart att ta medarbetarnas oro på allvar”

Publicerad: 19 april 2022, 12:16

Pernilla Kihlén, butikschef valde att ta in extra väktare och att stänga tidigare under

Foto: Kalle Östgren

Den högerextrema danske politikern Rasmus Paludans manifestationer mot islam har följts av våldsamma upplopp i flera svenska städer de senaste dagarna. I Örebro valde City Gross att ta in extra väktare och att stänga tidigare. ”Blev mycket lugnare än befarat tack ock lov”, säger butikschefen Pernilla Kihlén.


Ämnen i artikeln:

City GrossBergendahlsAxfood

Den högerextrema, danske politikern Rasmus Paludans planerade manifestationer mot islam i Sverige har följts av våldsamma upplopp i flera svenska städer de senaste dagarna. När det blev känt att en demonstration skulle hållas i Vivalla i Örebro under fredagen valde den närliggande City Gross-butiken att ta in extra väktare och att stänga butiken tidigare under fredagen. Butikschefen Pernilla Kihlén fattade beslutet redan vid lunchtid på torsdagen för att minska oron bland sina medarbetare. 

– Flera av mina medarbetare var oroliga över att behöva ta sig hem mitt under den demonstration som var planerad till närområdet. För mig var det självklart att ta in extra väktare och att stänga tidigare, säger hon till Dagligvarunytt. 

Butikchefen på City Gross förde en dialog med butiker i närområdet och en närliggande Rusta-butik valde att hålla stängt hela fredagen på grund av hotbilden, berättar Pernilla Kihlén. 

– Polisen bedömde sedan att säkerhetsläget var så pass allvarligt att man valde att flytta demonstrationen till Sveaparken i stan. Det hann samlas ganska många demonstranter här innan de flyttade på sig och någon raket sköts. Men det var mycket lugnare än befarat tack ock lov, säger hon.

Under demonstrationerna inne i centrala Örebro har det rapporterats om skadade poliser och polisbilar som brinner. Butikschefen Pernilla Kihlén beskriver situationen som tragisk. 

– Mina tankar går till aktörerna inne i stan som inte hann förbereda sig på samma sätt som vi, fortsätter hon.

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

City GrossBergendahlsAxfood

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.