onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Betalningsproblem i 85 Coop-butiker: ”Mycket allvarligt”

Publicerad: 21 augusti 2023, 07:37

OBS! Genrebild

Foto: Pressbild

Ett stort elfel under fredagsförmiddagen ställde till det för Coop Nord. ”Det berörde alla våra butiker”, säger medlems- och kommunikationschef Stefan Eriksson.

Ämnen i artikeln:

Coop Nord

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ett stort elfel under fredagsförmiddagen ställde till det för Coop Nord, rapporterar Norran. Föreningen hade svårigheter att ta betalt av kunderna i samtliga av sina 85 butiker utspridda i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

– Vår centrala IT-miljö blev drabbad av ett elfel. En relä i en elcentral hade hakat upp sig. Det gjorde att det blev en felindikering. Vår reservkraft slog igång som den skulle, men efter reläet felade gick inte reservkraften fram som den skulle. Det gjorde i sin tur att det blev avbrott i kommunikationer och servrar. Vår internetförbindelse slogs ut. Det är mycket allvarligt, det har påverkat både butiker och kunder, säger Stefan Eriksson till tidningen.

Problemen uppdagades vid 07 på morgonen. Vid 12-tiden meddelade Coop Nord att systemen var igång igen.

Stefan Eriksson säger till Norran att föreningen nu ska gå till botten med vad som hände.

– Vi måste göra en analys mer i detalj, om det hade varit möjligt att undvika eller bygga bort en sådan här risk. Det känns absolut tufft och tråkigt att det blev såhär.

Stora Coop Norrböle i Skellefteå var en av de butiker som hade problem.

– Vi var drabbade en stund. Vissa kort fungerade inte, det gick inte att använda direkblipp utan man fick sätta i chipet, säger butikschefen Jörgen Furberg till Norran.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev