Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

21 av 25 anställda får behålla jobbet efter branden: ”Bra samarbete med handlaren”

Publicerad: 11 maj 2022, 07:45

Ica-handlaren Hans Birgerssons samarbete ligger till grund för beskedet, enligt Handels.

Foto: Mats Samuelsson

Nästan samtliga anställda slipper uppsägning efter branden vid Ica Supermarket i Rottne. ”Vi är positivt överraskade”, säger fackombudet Lars Jarslet till Smålandsposten.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Branden vid Ica Supermarket i Rottne för två veckor sedan, som tros ha startat i en kyldisk, har tvingat butiken att slå igen portarna på obestämd tid.

LÄS MER: Branden förstörde allt – nu blickar handlarsonen framåt: ”Kommer bli jädrigt bra igen” 

Sedan tidigare har det varit oklart hur beskedet påverkar de 25 anställda i personalen.

Tidigare i veckan berättade butikschefen Andreas Birgersson för Dagligvarunytt att ”den stora delen” av personalen skulle bli kvar efter att fackliga förhandlingar hållits mellan butiken och Handels i måndags.

Nu står det klart att 21 av de 25 anställda får behålla sina jobb, rapporterar Smålandsposten.

– Övervägande del av personalen blir kvar hos Ica-handlaren. De som inte kommer få vara kvar är några som går på timmar och någon som hade en provanställning, säger Lars Jarslet, ombudsman hos Handels, till tidningen.

Det är däremot inte helt klart vad de anställda ska göra under tidens tills dess att butiken är återställd, vilket butikschefen Andreas Birgersson sagt kommer ske ungefär fyra till sex månader från nu.

LÄS OCKSÅ: Här är gränshandelns jätteförluster – bolag för bolag: ”Ett nytt tufft och kännbart år” 

En del av personalen kommer fortsatt att hjälpa till med e-handelsverksamheten som sköts via Ica Supermarket i Alvesta. Oavsett vad kommer samtliga anställda fortsatt få lön.

– Vi är positivt överraskande, det var inte vad vi trodde skulle ske. Det var ett bra samarbete med Ica-handlaren som gjorde att det blev så här. Ica-handlaren har försökt hitta lösningar hos andra Ica-handlare runtomkring, säger Lars Jarslet till Smålandsposten.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev