måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Sån är Lidl prisas: ”Vill man bli etta på Svensktoppen så får man vara extra kreativ”

Publicerad: 3 februari 2023, 12:19

Kampanjen Sån är Lidl prisades vid 100-wattaren i går.

Foto: Pressbild

Lidls reklamkoncept Sån är Lidl prisades när årets upplaga av 100-wattaren gick av stapeln i går. ”Vi överraskar och bjuder på skratt”, säger Robert Stekovic, kommersiell direktör för Lidl Sverige, i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


100-wattaren är en reklamtävling som arrangeras av Sveriges annonsörer. I går presenterades vinnarna på en tillställning i Stockholms Stadshus. Totalt delades 29 priser ut i valörerna 100-, 75- och 50-watt.

I kategorin Konsument prisades Lidl med en 75-wattare för kampanjen Sån är Lidl.

Kampanjen lanserades 2022 och i reklamfilmen syns medarbetare i en Lild-butik som dansar till en omskriven version av Anita Lindbloms klassiska schlagerlåt Sånt är livet.

LÄS OCKSÅ: Siffror kedja för kedja – här är styrkorna och svagheterna: ”Ica tappar tydligt”

Motivering – därför prisas Sån är Lidl

”Vill man bli etta på Svensktoppen men har ett lite annorlunda namn och bakgrund så får man vara extra kreativ. Resultatet blev så ljuv musik att antalet nya kunder nådde rekordnivåer. Omsättningen ökade nästan dubbelt så mycket som marknaden och KPI:n ”Svenskhet” tog viktiga steg framåt. Sån är Lidl, vilken en hit!”

I ett pressmeddelande konstaterar Lidl att kampanjen varit kedjans mest effektiva reklam någonsin i Sverige vilken har slagit rekord i flera mätningar.

– Det här är resultatet av ett långsiktigt arbete, där vi har vävt in och använt de kanaler och plattformar som våra kunder är på. Där vi konsekvent pratar med en röst, och överraskar och bjuder på skratt. För att ge dem inspiration till matglädje. Och för att hjälpa våra kunder så att deras pengar räcker till mer. För Sån är Lidl, säger Robert Stekovic i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Exklusiva siffror: Superlyft för tre utmanare – drar ifrån Ica Maxi

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev