måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

”Respektingivande” och ”passionerat” – därför prisas Åsa Domeij på Axfood

Publicerad: 3 februari 2023, 15:28

Foto: Stefan Nilsson

Tidningen Aktuell Hållbarhet har utsett Åsa Domeij på Axfood till Sveriges bästa hållbarhetschef. Men arbetet sker just nu i viss motvind, konstaterar Åsa Domeij i tidningens stora intervju: ”Nu är det mycket svårare att sälja ekologiska produkter”.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Utmärkelsen Sveriges bästa hållbarhetschef delas ut av Aktuell Hållbarhet samt organisationen Ledarna. I juryns motiveringen beskrivs hur Åsa Domeij på Axfood ”genom mångårigt, passionerat och moget ledarskap samt systematiskt affärsstrategiskt hållbarhetsarbete på många fronter tagit Axfood till en ledarposition inom hållbarhet.”

Motiveringen avslutas så här: ”Den ackumulerade hållbarhets- och affärsnytta som Åsa under sina år som hållbarhetschef skapat är respektingivande omfångsrik.”

LÄS OCKSÅ: Ny plats för dyrare havregryn gav förvånande resultat: ”Outnyttjad potential”

I en lång intervju med Aktuell Hållbarhet beskriver Åsa Domeij hur hållbarhetsarbetet påverkats av matprisinflationen.

– Det drabbar de hållbarhetsmål vi har för försäljning av hållbarhetsmärkta produkter. Nu är det mycket svårare att sälja ekologiska produkter och kunderna väljer även bort nyckelhålsmärkta produkter. Det har vi fått kämpa med och kommer få fortsätta kämpa med, säger Åsa Domeij.

På Twitter gratuleras Åsa Domeij av Axfood: ”Vi är mycket stolta att vår hållbarhetschef Åsa Domeij utsetts till Årets Hållbarhetschef för att hon bla påverkar såväl branschen som näringslivet i en mer hållbar riktning.”

LÄS MER H: Axfoods Åsa Domeij är årets bästa hållbarhetschef

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev