Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Oväntat samtal till Ica Nära Optimisten om livesända allsången

Publicerad: 15 december 2020, 14:07

Ingela och Nils Andrée, handlare på Ica Nära Optimisten lanthandel i Gustavsfors, blev uppringda av Stefan Löfven.

Ica-butiken i Gustavsfors gör allt för att pigga upp sina kunder – bland annat med livesänd allsång från butiken. Döm om handlarparets förvåning när självaste statsministern ville veta mer om aktiviteten.


Ämnen i artikeln:

Ica NäraCorona

Ica Nära Optimisten lanthandel i dalsländska Gustavsfors är ett service- och socialt centrum i samhället. När pandemin slog till märkte handlarparet Ingela och Nils Andrée att många kunder blev lite ledsna och isolerade.

– Så då hittade vi på att ordna med livesänd allsång från butiken på lördagar, berättar Ingela Andrée.

Arrangemanget har blivit mycket uppskattat och många kunder sitter hemma och sjunger med och till och med spelar dragspel till musiken.

För ett par veckor sedan kom så ett överraskande samtal från regeringskansliet. 

– På något sätt hade statsministern hört talas om vårt ”tilltag” och ville ha ett videosamtal med oss och några andra personer i landet som gjort andra saker för att skingra ensamheten.

Ingela Andrée fick presentera sig själv och butiken och berättade om allsången. Hon passade också på att prata om hur butiken kör ut varor till alla som behöver hjälp.

Vad berättade du mer för statsministern?

– Vi pratade om utmaningarna kring att bo och verka i glesbygd. Stefan Löfven var jättetrevlig och jag bjöd in honom att träffa mig och kollegor framöver för att prata mer!

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica NäraCorona

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News