lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Nu kan du påverka listan – nominera till Handelns Mäktigaste 2023

Publicerad: 21 april 2023, 08:53

Nu drar vi i gång arbetet med att utse Handelns Mäktigaste 2023. Vi behöver din hjälp att hitta spännande kandidater. ”Det här är ett omtumlande år för handeln, så räkna med en hel del intressanta förändringar och nyheter”, säger Dagligvarunytts och Markets chefredaktör Fredrik Svedjetun.


Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Dagligvarunytt och systertidningen Market har tillsammans med läsarna utsett Handelns Mäktigaste sedan 2014.

Omröstningen engagerar många läsare då det varje år kommer in tusentals röster. Förra året toppades listan av Pernilla Nyrensten, som då var vd på Revolution Race, med Axfoods Klas Balkow på andra plats.

”Revolution Race har ursnabbt ruskat om flera delar av handeln med kläder och en attityd som skriker personlighet. Företagets byxor syns lika ledigt på stan som på fjället. Dess framfart är dessutom en stark symbol för hela direct to consumer-explosionen. Pernilla Nyrensten blev snabbt en frontfigur för e-handelsvågen”, konstaterade Market i motiveringen.

Vem blir Handelns Mäktigaste i år? Den processen startar nu. Vi vill att du nominerar dina kandidater.

– Handelns Mäktigaste-listan har sedan starten fångat tidsandan, lyft fram de viktigaste trenderna och pekat ut den framtida riktningen för handeln. Engagemanget från Markets och Dagligvarunytts läsare brukar vara stort, och vi hoppas på många nomineringar och röster även i år. Handeln befinner sig i en extremt utmanande situation, och kanske är det därför viktigare än någonsin att lyfta fram de personer, företag och företeelser som just nu visar vägen, säger Fredrik Svedjetun.

Så vem eller vad anser du bör nomineras inför den slutliga omröstningen av de 100 mäktigaste i handeln? Tänk fritt – allt från vd:ar till trender och fenomen som har påverkat konsumenternas köpkraft och förtroende under senare delen av 2022 och hittills under 2023.

Klicka här för att komma till nomineringen!

Fyll i dina kandidater här tillsammans med en kort motivering. Du kan nominera hur många namn som helst fram till och med den 5 maj.

De nominerade kommer att sättas samman till en bruttolista. I nästa steg ska en jury och en omröstning bland er läsare forma slutlistan över de 100 mäktigaste i svensk handel.

LÄS OCKSÅ: Här är handelns 100 mäktigaste – 14 personer från dagligvaruhandeln på listan

Handelns Mäktigaste 2023

Tidningarna Dagligvarunytt och Market samt läsarna nominerar totalt 100 kandidater som bedöms ha haft mest makt och påverkan på svensk detaljhandel under det senaste året. Nomineringen har ingen ambition att vara vetenskaplig utan är en bedömning utifrån vad personerna (eller företeelserna) i sina roller åstadkommit under året. Nomineringsjuryn utgår från kriterierna mediegenomslag, formell makt, informell makt och extraordinära faktorer.

Läsarna utser sina kandidater genom en öppen nomineringsprocess på Market.se.

Tidigare vinnare

2022: Pernilla Nyrensten, vd och delgrundare, Revolution Race
2020: Corona-pandemin
2019: Bent Holm, vd Dollarstore
2018: Jezz Bezos, vd Amazon
2017: Niclas Eriksson, vd Elgiganten
2016: Pär Svärdson, vd Apotea
2015: Per Strömberg, vd Ica Gruppen
2014: Jan Kristensson, vd Ikano Retail Centres

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev