Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Handlarparet fick inbjudan till kunglig middag på posten: ”Jag blev först lite skeptisk”

Publicerad: 5 maj 2022, 07:24

Handlarparet Erika och Erik Dernmar på kunglig middag.

Foto: Privat

Från en Ica-butik i Jämtland till kungliga slottet i Stockholm kan vägen tyckas lång. Men precis den resan gjorde handlarparet Erika och Erik Dernmar nyligen för att gå på kunglig middag med deltagare från hela landet.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

SB


Det var ett överraskande innehåll i brevet som låg i det fina kuvertet som Erik och Erika Dernmar fick med posten för några månader sedan.

– Jag var först lite skeptisk - kunde det verkligen vara en inbjudan till en kunglig middag, skrattar Erik Dernmar som har haft Ica Nära Karl Ors bua i den lilla orten Hallen i Åre kommun i sju år.

Men det visade sig att det var landshövdingen i Jämtlands län som föreslagit hovet att bjuda in handlarparet. Just denna gång skulle den årliga, så kallade Sverigemiddagen som hovet bjuder in till, uppmärksamma människor som gjort något extra under pandemin.

Vad har ni i butiken gjort?
– Vi försökte att hjälpa våra kunder med leveranser, har kört ut order till de äldre och sköra som inte kunde komma till butiken under pandemin. Det uppmärksammades också av länet där vi blev utsedda till Årets serviceföretag.

Hur var middagen på Stockholms slott?
– Mycket trevlig. Vi träffades först länsvis tillsammans med landshövdingen sedan var det mingel följt av middagen med väldigt god mat. Det var förstås högtidligt och vackert men också överraskande hemtrevligt och uppsluppet. Vi satt blandade vid de runda borden och det blev många och trevliga samtal under kvällen, säger Erik Dernmar. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev