onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Han kom in på exklusiv utbildning: ”Vill bli butikschef”

Publicerad: 31 maj 2021, 07:22

23-årige Fredrik Magneson är taggad för att göra karriär inom dagligvaruhandeln.

Foto: Hemköp

Som en av 27 medarbetare inom Axfood har Fredrik Magneson, butiksmedarbetare på Hemköp Torslanda, blivit uttagen till en prestigefylld ledarutbildning. ”Jag vill bli butikschef” säger han.

Ämnen i artikeln:

AxfoodHemköp

SB


Utbildningen, som startar i höst, heter Ledarsteget som är en ny och Axfoodgemensam ledarskapsutbildning som tagits fram för butiksmedarbetare som – tillsammans med sin närmsta chef – kommit fram till att de kan och vill utvecklas vidare i sin nuvarande roll i butiken. Fredrik Magneson ser antagningen som en ny resa i livet.

– Jag är verkligen väldigt taggad inför detta, säger 23-åringen.

– Det är stort att ha kommit med på denna ettåriga utbildning som gäller hela Axfood. Min dröm, och mitt mål, är att bli butikschef och ansvara för en ”egen” butik.

Hur började din karriär inom handeln?

– Med praktikveckor i Hemköp Torslanda för sex år sedan. Jag gick handelsprogrammet på gymnasiet och där ingick sex veckors praktik varje år. Sedan fick jag fast anställning som frukt- och gröntansvarig efter studenten. Nu har jag en teamchefsroll på kolonialavdelningen.

När börjar utbildningen?

– I september. Sen ska jag ”gå” parallellt med handlaren i butiken, Thomas Axell, förutom teoretiska studier då. Ett år är utbildningen.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev