söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Alex Schulman pudlar efter Ica-text: ”Borde inte skrivit”

Publicerad: 24 maj 2023, 11:48

Alex Schulman.

Foto: Joey Abrait/Di

Alex Schulmans DN-krönika om giriga Ica-handlare borde aldrig ha skrivits. Detta enligt Schulman själv, som nu backar efter att Mikael Gadd påtalat medieprofilens reklamsamarbete med Willys.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeWillys

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


På måndagen publicerade Dagens Nyheter en krönika, författad av Alex Schulman, i vilken han bland annat kallar Ica-handlare för "själva sinnebilden för en girig entreprenör som tjänar på att vi måste äta."

I texten pekar han ut handlaren Mikael Gadd och hävdar att han tagit ut 46 miljoner kronor i vinst privat under 2021 och skriver: "Vi står i hans butik, köar till hans kassa, och tänker: Det kunde varit mina pengar!"

Mikael Gadd replikerade snabbt i en intervju med Dagligvarunytt där han bland annat riktade uppmärksamhet mot att Schulman har ingått ett reklamsamarbete med konkurrenten Willys.

– Jag har också noterat att han samtidigt som han skriver detta gör reklam för Willys i sociala medier, vilket kan verka lite märkligt, sa Mikael Gadd.

Och nu backar medieprofilen från texten, rapporterar Aftonbladet.

”Min DN-krönika gick inte ut på att kritisera Ica, utan jag ville på ett humoristiskt sätt beskriva karaktären "Ica-handlaren" som en tidstyp, men egentligen saknar väl det betydelse – jag borde inte skrivit en text om Ica över huvud taget när jag samtidigt hade ett samarbete med deras konkurrent”, skriver han i ett sms till tidningen.

”Jag gjorde inte kopplingen när jag skrev texten, insåg misstaget först när frågan ställdes till mig efter publicering. Det var slarvigt och jag beklagar det”, fortsätter han.

Peter Wolodarski, ansvarig utgivare och chefredaktör på DN, säger till Dagens Media att även han delar Schulmans uppfattning:

– Han borde inte skrivit den krönikan.

LÄS OCKSÅ: Ellen Larsson: Alex Schulmans moralkaka ger näring åt avskyn

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev