Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Personligt

Äldsta sponsorn tror på seger när Leksands stolthet nått slutspel för första gången på sju år

Publicerad: 9 april 2021, 06:10

Leksands IF har tagit sig till slutspel för första gången på sju år, något som får både supportrar och sponsorer att jublad.

Foto: Arild Vågen

Slutspelet i SHL-ishockeyn är i gång för fullt och för första gången på sju år har Leksands IF tagit sig dit. Det gläder inte minst klubbens äldsta sponsor, Leksands knäckebröd.

Ämnen i artikeln:

Leverantör

SB


– Det känns förstås helt fantastiskt, säger familjeföretaget Leksands knäckebröds vd Peter Joon som själv var på plats vid sista hemmamatchen i grundserien. 

– Bästa placeringen i tabellen sedan 1998 och en slutspelsplats är jättebra, men så frustrerande att det just detta år i stort sett inte finns någon publik i arenan.

Leksands knäckebröd har varit huvudsponsor för Dalaklubben sedan 1957 och normala år, när det inte är pandemi, innebär sponsorskapet bland annat att man bjuder sina kunder till Leksand för att se ishockey och visa bageriet. Dessutom betyder fullsatta arenor att brödproducenten kan visa upp sitt sortiment i pauserna för publiken.

– Att vi fortsätter att stödja Leksands IF år efter år beror på att vi delar inte bara namnet utan också värderingar. Vi är båda djupt förankrade i bygden dessutom, säger Peter Joon som känner en stor stolthet över lagets prestationer i år.

Parallellt med framgångarna för hockeylaget storsatsar Leksands knäckebröd bland annat på att bygga ut sin bageributik strax söder om Leksand. Till hösten kommer butiksytan att vara fördubblad och utbudet av såväl de egna produkterna som andra lokala livsmedelsspecialiteter kraftigt utökat.

Så hur går nu kvartsfinalserien mot Örebro (start på söndag)?
– Leksand vinner med 4-2 i bäst av sju matcher!

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev