Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Umeå-butikerna växer – här satsar Ica: ”Det är en stor investering”

Publicerad: 27 maj 2022, 09:10

OBS! Genrebild som inte föreställer någon av de aktuella butikerna.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Två Ica-butiker i Umeå bygger ut. Bägge utökar ytan med 25 procent. ”Det är en stor investering som jag vågar eftersom det är över 400 nya lägenheter på gång i närområdet”, säger Anders Pettersson, handlare för en av butikerna.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Anders Petersson driver Ica Nära Västerslätt i Umeå. Han investerar nu i sin butik och utökar butiksytan. Det rapporterar Folkbladet Västerbotten. 

– När Handelsbanken lade ner sitt bankkontor på Västerslätt öppnade sig möjligheten att ta över deras lokaler. Nu kommer jag att ta halva det utrymmet i besittning samt lokalen som tidigare har varit frisör. Det innebär att jag sammanlagt får ungefär 500 kvadratmeter säljyta, säger han till tidningen. 

I samband med förändringen byts alla kyl- och frysdiskar till miljövänligare alternativ. 

– Utöver det så blir det ett lite bättre sortiment, bland annat för frukt och grönt. Sedan tillförs tre nya snabbkassor, säger Anders Pettersson.

Han har drivit butiken sedan 1999. För fem år sedan gjorde han en stor investering i butiken – och nu är det alltså dags igen. 

– Närbutikerna har fått ett lyft överhuvudtaget. Den här butiken har ett bra läge, tillgängligheten är god och det har byggts många nya bostäder i området. Nu kommer Rödängs trädgårdar med 437 lägenheter som ytterligare ett tillskott, förklarar han satsning för Folkbladet Västerbotten. 

Även Ica Nära Börsen i Bodbyn utanför Umeå växer med 25 procent. 

– Vi har varit för trångbodda och bygger ut cirka 60 kvadratmeter på baksidan. Det kommer att bli lager och kontor, vilket innebär att butiken kan ta hela den nuvarande byggnaden i besittning, säger handlare Tomas Andersson till tidningen. 

Han har varit handlare där i åtta år. I dag ägs verksamheten av en fastighetsförening där byns invånare är delägare. Framöver är tanken att Tomas Andersson ska ta över ägarskapet. 

Han tycker att det är viktigt att satsa på butiken. 

– Det är ju tråkigt att stå still. Man måste vilja utveckling, annars avvecklas man. Naturligtvis är förhoppningen att man ska få fler kunder som ser butiken som en helköpsbutik och att man väljer oss i första hand, även om vi redan har väldigt många som handlar det mesta här.

Ica Nära Börsen i Bodbyn har fått EU-medel i stöd för investeringen. 

Ombyggnaderna av bägge butikerna väntas bli klara i höst. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev