onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Takbalk brast – men nu öppnar butiken: ”Chocktillstånd”

Publicerad: 23 januari 2023, 09:49

Ica Supermarket i Robertsfors.

Foto: Google

Ica Supermarket i Robertsfors stängde tillfälligt i fredags efter att en takbalk i butiken brustit. Snö och dålig skottning tros ligga bakom. "Det är lite av ett chocktillstånd", säger fastighetsägaren till lokalpressen.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Ica Supermarket Robertsfors i Västerbotten tvingades stänga tillfälligt under fredagen efter att räddningstjänst larmats till butiken. En bärande träbalk i taket har spruckit men ännu inte gett vika.

– Balken har inte lossnat och fallit ned, den har spruckit. Det hördes en kraftig smäll i butiken när den sprack, säger en operatör vid SOS till lokaltidningen Folkbladet Västerbotten.

LÄS OCKSÅ: Så blev butiken bäst på att uppmärksamma kunderna: ”Kan inte konkurrera med lägst pris”

Inledningsvis fanns oro över att balken skulle rasa, varför fastighetsägaren Malin Perzon Lindberg beslutade att stänga butiken.

– Den knakade konstigt och sprack, men det är ingenting som rasat och ingen som är skadad. Men det är ju lite av ett akutläge där på plats med räddningstjänst som spärrat av. De håller också på att ta in inspektörer som ska bedöma taket. Det är lite av ett chocktillstånd här, sa hon till tidningen kort efter incidenten.

Under söndagen öppnade dock butiken igen efter att byggnadstekniker lyckats förstärka balken tillfälligt.

– Vi har haft hit lite byggnadstekniskt kunniga som har gjort en bedömning. Även den lokala räddningstjänsten har varit här och tyckt till, säger Malin Perzon Lindberg till Norran och fortsätter:

– Nästa steg är att vi ska reparera balken.

Det har snöat ordentligt i Robertsfors och teorin är att snömängden på taket i kombination med undermålig skottning fått balken att brista.

LÄS OCKSÅ: Så ska Matsmart vända förlusten snabbare än andra e-handlare: “Mat online är ganska underutvecklat”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev