fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Stängd sedan i april – snart är Ica i Rottne redo att öppna igen: ”Hoppas kunderna återvänder”

Publicerad: 6 september 2022, 11:25

Foto: Mats Samuelsson

Ica Supermarket i Rottne skadades svårt i en brand i april. Men nu närmar sig öppningsdatum för den totalrenoverade butiken: ”Hoppas att kunderna återvänder och centrum kan bli levande igen”, säger handlaren Hans Birgersson till Smålandsposten.

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketIca Sverige

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


För handlaren Hans Birgersson var det ett livsverk som förstördes när Ica Supermarket i Rottne brandhärjades svårt i april. Men katastrofen drabbade inte bara ägaren och butikens omkring 20 anställda utan också hela bygden som plötsligt stod utan sin enda livsmedelsbutik, berättar han för lokaltidningen Smålandsposten.  

LÄS OCKSÅ: Ica-butiken kan tvingas hålla stängt i flera månader efter brand: ”Alla varor är totalförstörda 

– De första veckorna befann jag mig i chocktillstånd och depression. Men sedan sa jag till frugan, antingen lägger vi ner verksamheten och går i pension eller så knyter vi näven och tittar framåt. Vi stod inför ett vägval och beslutet blev att satsa full fart framåt för att kunna öppna butiken igen, säger han till tidningen. 

Engagemanget från lokalborna har varit avgörande för beslutet att våga satsa igen.

– Deras uppmuntran och stöd är det som driver oss. Dessutom har vi fått god stöttning både från Länsförsäkringar och Ica centralt. Att vi kunde få till en bra uppgörelse med Handels gällande personalen var också viktigt, säger han. 

I fyra månader har butiken varit stängd för sanering och återuppbyggnad. Men snart kan Rottneborna handla på ortens livsmedelsbutik igen. 

– Vi hoppas att kunderna återvänder efter det här långa avbrottet och att centrum kan bli levande igen, säger Hans Birgersson. 

Butiken som planeras öppna i oktober är då toppmoderniserad, vilket bland annat innebär en effektivare drift med sänkt energiförbrukning. Det är en välkommen förändring med tanke på rådande energikris. 

LÄS OCKSÅ: Elkrisen plötsligt viktigaste valfrågan för branschen: ”En ny regering måste göra sitt yttersta” 

– Vi får till exempel den allra senaste LED-belysningen. När det gäller frysar och kylar så kommer de vara helt freonfria och försedd med ny öppningsteknik, säger Hans Birgersson. 

 

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev