Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Skola kan bli matbutik när handlaren vill expandera: ”Tusen fördelar”

Publicerad: 24 februari 2022, 08:53

Handlar´n i Lugnvik i Kramfors kommun vill expandera till större lokaler i ortens nedlagda skola. Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen. Bilden visar inte den aktuella butiken.

Foto: Thomas Ohlén

En explosionsartad ökning av pakethanteringen gör att Handlar´n i Lugnvik behöver expandera till större lokaler. Ortens nedlagda skola är målet om kommunen ger grönt ljus för bygglov. ”Finns tusen fördelar” säger handlaren Tommy Sjölund till tidningen Nordsverige.


Ämnen i artikeln:

AxfoodHandlar´n

Handlar´n i Lugnvik i Kramfors kommun har växt ur sin gamla kostym när pakethanteringen ökat från 10 till 25 000 paket om året på fem år.
Nu hoppas man på en nystart i ortens nedlagda skola. 

— Nu får vi en betydligt trevligare lokal med allt vad det innebär. Stor parkering och möjlighet att ha mycket olika arrangemang, säger handlaren Tommy Sjölund, som driver butiken tillsammans med sin son Niklas Sjölund, till tidningen.

I dag ägs skolan av Idrottsföreningen, men det är Kramfors kommun som måste godkänna bygglovsansökan om de planerade förändringarna i lokalerna.  Handlarna har även ansökt om ekonomiskt stöd från Länsstyrelsen för att kunna renovera de slitna lokalerna i skolan som byggdes 1950. Fullservicebutiken har planer på att bygga en förbutik i den nya lokalen, där man bland annat kan skapa en samlingsplats för lokalborna i en kafédel. 

- Det finns tusen fördelar. Nackdelen är att det är bättre genomströmning på nuvarande ställe. Men vi tror att det vi tappar på det har vi igen på annat, säger Tommy Sjölund. 

Butiken har även planer på att driva butiken obemannat vissa tider. 

Nyöppningen planeras till hösten. 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

AxfoodHandlar´n

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev