Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Situationen är akut – nu behöver butiken byggas ut: ”Jag börjar känna lite panik”

Publicerad: 10 juni 2021, 09:45

Peter Nilsson, handlare för Ica Nära Ge-Ma Livs.

Foto: Thomas Ohlén

Ica Nära Ge-Ma Livs i Köpingebro är i akut behov av att bygga ut. Nu ser Ystads kommun ut att ha hittat en lösning. ”Jag behöver den nya butiken - och byn behöver mig.”, säger handlaren Peter Nilsson.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Ica Nära Ge-Ma Livs i skånska Köpingebro i Ystad kommun behöver bygga ut. Frågan har varit på tapeten under en längre period och situationen börjar bli akut. 

Nu har Ystad kommun hittat en lösning som innebär att butiksägaren Peter Nilsson kan få bygga nytt på andra sidan av järnvägen, mot var butiken ligger i dag. För det krävs en ändring av detaljplanen. 

– Jag är positiv. Jag är överens med byggbolaget BLS i byn om att de ska äga marken och bygga en ny butik till mig som jag ska hyra. Nu väntar jag bara på beslut, säger Peter Nilsson till Ystads Allehanda. 

Enligt honom börjar situationen bli akut. En ny butik måste stå klar inom ett och ett halvt till två år, säger han till tidningen. Annars finns en risk att han måste stänga butiken. I höst blir butiken av med sina parkeringsplatser och själv vill han inte investera ytterligare i nuvarande butik om något skulle gå sönder.

Peter Nilsson har drivit butiken i 14 år och har arbetat för en utbyggnad under en längre tid.  

– Jag känner lite panik. Jag behöver den nya butiken - och byn behöver mig. För att allt ska fungera behöver vi skola, affär, fungerande trafik och tågstationen, säger han.

Andreas Winborg, mark- och exploateringschef på Ystad kommun, säger till tidningen att det troligen dröjer två till tre år innan butiken står klar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev