Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Planen gjordes om: Här bygger Coop ut och upp – och satsar på centrumhandel

Publicerad: 29 oktober 2021, 11:21

Coop i Frillesås utökar butiksytan – och bygger nytt på taket.

Foto: Daniel Norman

Nu kan nya planer bli verklighet när Coop i Frillesås bygger ut – i butiken och på taket – samtidigt som föreningen satsar på ortens centrumhandel. ”Jag ser fram emot den större ytan”, säger butikschefen Linda Hjalmarsson.


Ämnen i artikeln:

Coop

I Frillesås, mellan Kungsbacka och Varberg söder om Göteborg, har planerna för den trångbodda Coop-butiken gått igenom flera faser. Redan för ett par år sedan fanns en godkänd plan för att bygga samman butiken med den intilliggande handelsfastigheten, kallad Hilcohuset, som samtidigt skulle förnyas med bostäder.

Men Konsumentföreningen Frillesås – som både driver Coop-butiken och via sitt fastighetsbolag äger Hilcohuset – tänkte om. Dels fanns byggtekniska hinder, dels ändrade man ståndpunkt och ville inte längre bygga bostäder.

Nu är en ny detaljplan antagen, inom ett par veckor vinner den laga kraft och förhoppningen är byggstart i början av nästa år.

Den nya planen innebär att butiken – där försäljningen ökar – byggs ut och kommer att få en 30 procent större butiksyta.

Ombyggnationen för med sig en annan förbättring: Större personalutrymmen. Det kommer att uppnås genom en utbyggnad på taket av den nuvarande butiken och planen innebär att nockhöjden fått ändras.

Den nya planeringen innebär också ett tredje moment. Eftersom det inte blir någon hopbyggnation kommer Hilcohuset att utvecklas på andra sätt – bland annat för att gynna centrumhandeln.

– Att bygga samman med Hilco var inte praktiskt möjligt. I stället har vi renoverat den byggnaden. Vi vill behålla Hilcohuset och utveckla centrumhandeln i Frillesås. Dessutom har vi på Coop en del lokaler som vi använder i Hilcohuset. Men i samband med att vi bygger ut, kommer dessa bli lediga. Då släpper vi dessa lokaler och jag vet att det redan nu finns intressenter, säger Larry Söder, ordförande i Konsumentföreningen Frillesås, till Kungsbacka-Posten.

Under ombyggnationen kommer butiken att vara öppen, vilket gör att projektet tar något längre tid, men föreningens förhoppning är att projektet ska vara slutfört under 2022.

Linda Hjalmarsson, butikschef och vd för franchisedrivna Coop i Frillesås, ser fram emot nya möjligheter:

– Rent generellt kommer vi att ha ett bredare sortiment och större utbud i charken. Jag ser fram emot den större ytan, både för butiken och för personalen, säger hon till Kungsbacka-Posten.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev