Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Ombyggnaden av butiken skjuts upp – Coop och fastighetsägaren är inte överens

Publicerad: 9 juni 2022, 08:02

Coop Dalvik ligger cirka fem minuter med bil från Jönköpings stadskärna.

Foto: Daniel Norman

Det blir ingen renovering av Coop Dalvik i Jönköping under 2022. Detta efter att fastighetsägaren CA Fastigheter och butiken inte kommer överens. ”Folk kommer att åka till andra butiker”, säger en kund till Jönköpings-Posten.

Ämnen i artikeln:

Coop VästCoop

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det var utlovat att Coop Dalvik skulle byggas om under 2022 och förändringsarbetet i området är redan i gång. Bland annat byggs en cykelväg mot Jönköpings stadskärna och mer belysning sätts upp.

Nu konstaterar Anders Gustafsson, områdeschef på CA Fastigheter, att renoveringen av Coop-butiken blir uppskjuten på obestämd tid.

– Det blir inte 2022 och det är svårt för mig att gissa på en ny tidsplan, säger han till Jönköpings-Posten

På vilka punkter butiken och fastighetsägaren inte kommer överens vill parterna inte uttala sig om, men det rör sig om detaljer.

– Det är inga oöverstigliga problem, men förutom det har jag inga kommentarer, uppger Hans Erik Börjes, fastighetschef på Coop Väst, till Jönköpings-Posten.

Jens Mattsson är en återkommande kund på den lilla närbutiken, och det var med bitterhet han tog emot beslutet.

– Den har inte riktigt hängt med i utvecklingen och särskilt inte med tanke på hur stor upptagningsyta butiken har. Det är den enda affären här i området och det är väldigt många som bor här, säger han till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– Jag tror det skulle bli som ett självspelande piano om man utvecklar butiken, men så länge de inte bygger ut så kommer folk åka till andra butiker.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev