Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Ombyggnaden av butiken skjuts upp – Coop och fastighetsägaren är inte överens

Publicerad: 9 juni 2022, 08:02

Coop Dalvik ligger cirka fem minuter med bil från Jönköpings stadskärna.

Foto: Daniel Norman

Det blir ingen renovering av Coop Dalvik i Jönköping under 2022. Detta efter att fastighetsägaren CA Fastigheter och butiken inte kommer överens. ”Folk kommer att åka till andra butiker”, säger en kund till Jönköpings-Posten.


Ämnen i artikeln:

Coop VästCoop

Det var utlovat att Coop Dalvik skulle byggas om under 2022 och förändringsarbetet i området är redan i gång. Bland annat byggs en cykelväg mot Jönköpings stadskärna och mer belysning sätts upp.

Nu konstaterar Anders Gustafsson, områdeschef på CA Fastigheter, att renoveringen av Coop-butiken blir uppskjuten på obestämd tid.

– Det blir inte 2022 och det är svårt för mig att gissa på en ny tidsplan, säger han till Jönköpings-Posten

På vilka punkter butiken och fastighetsägaren inte kommer överens vill parterna inte uttala sig om, men det rör sig om detaljer.

– Det är inga oöverstigliga problem, men förutom det har jag inga kommentarer, uppger Hans Erik Börjes, fastighetschef på Coop Väst, till Jönköpings-Posten.

Jens Mattsson är en återkommande kund på den lilla närbutiken, och det var med bitterhet han tog emot beslutet.

– Den har inte riktigt hängt med i utvecklingen och särskilt inte med tanke på hur stor upptagningsyta butiken har. Det är den enda affären här i området och det är väldigt många som bor här, säger han till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– Jag tror det skulle bli som ett självspelande piano om man utvecklar butiken, men så länge de inte bygger ut så kommer folk åka till andra butiker.

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop VästCoop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev