måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Nyrenoverad City Gross ska attrahera fler: ”Ett ansvar som triggar”

Publicerad: 15 februari 2023, 08:46

Peter Jansson är butikschef på City Gross i Falun.

Foto: Susan Berzelius, Bergendahls Food

City Gross i Falun öppnar snart efter en omfattande renovering. "Om vi kan leverera en bra butik då kommer kunderna och väljer att stanna kvar", säger butikschefen Peter Jansson till lokalpressen.

Ämnen i artikeln:

City GrossAxfood

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


City Gross på handelsområdet Tallen i Falun är snart redo att öppna efter en stor och lång renovering, rapporterar Falu-Kuriren.

Butiken har varit öppen under ombyggnaden, något som varit påfrestande för personalen med buller och tidvis kyla i butiken.

LÄS OCKSÅ: Sista City Gross-butiken konverterad: ”Ett jättejobb”

– Det här året har varit långt och slitigt för oss alla under ombyggnaden. Men det är också väldigt roligt att få vara med om det här nu, säger butiksmedarbetaren Kristina Sandstedt som har jobbat i butiken i 25 år, till Falu-Kuriren.

Hennes arbetsgivare har dock skiftat sedan starten 1998. Först drevs butiken av Coop som B & W, sedan Robin Hood och Coop Forum.

Under åren har också handelsområdet Tallen skiftat form, och är nu föremål för en omfattande uppfräschning. Apoteket och Systembolaget öppnar i området i sommar och fler investeringar är på gång.

– Vi har väntat så länge, under många år hände ingenting. Nu är det roligt att få vara med om de här satsningarna. De är också viktiga för att säkra våra jobb i framtiden, säger Kristina Sandstedt till tidningen.

Nyöppningen av City Gross sker den 23 februari och butikschefen Peter Jansson räknar med en utökad kundkrets, även om butiksytan har minskat med 2 000 kvadratmeter.

– Det är ju upp till oss. Om vi kan leverera en bra butik då kommer kunderna och väljer att stanna kvar. Det är ett ansvar som triggar, säger han till Falu-Kuriren.

Han vill inte avslöja kostnader för renoveringen, men själva ombyggnaden inbegriper bland annat ett nytt energisystem, nya pantmaskiner och snabbkassor.

LÄS OCKSÅ: Thomas Ohlén: Underbetyg till Stora Coop och City Gross när Ica är sin egen värsta konkurrent

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev