onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Nypremiär för Eda Supermarket – som Eurocash: ”Starkare erbjudande än någonsin”

Publicerad: 24 november 2022, 13:20

I dag är det premiär för Eurocash nya butik i Charlottenberg, tidigare Eda Supermarket som fått ny kostym. Foto: Pressbild

I somras förvärvade Eurocash Eda Supermarket i Charlottenberg. Nu har butiken uppdaterats och i dag är det dags för nypremiär. ”Nu kan vi möta både gamla och nya kunder med ett riktigt starkt erbjudande”, säger vd Johan Svensson.

Ämnen i artikeln:

Eurocash

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I somras kom beskedet att Eurocash förvärvat Eda Supermarket i Charlottenberg. I oktober fick kedjan tillgång till butiken som nu byggts om och omvandlats enligt Eurocash nya koncept. 

– Sedan restriktionerna försvann har vi sett en successiv återgång i gränshandeln, och under det tredje kvartalet var vi för första gången tillbaka på en försäljning som var högre än före pandemin. Att vi nu kan möta de norska kunderna i Charlottenberg med en ny, stor och toppmodern Eurocash-butik där vi behållit de bästa delarna från den tidigare butiken och samtidigt anpassat den till Eurocash nya koncept känns väldigt bra, säger Johan Svensson i en kommentar. 

Butiken, som är 5 300 kvadratmeter stor, ligger strax intill den norska gränsen i Eda kommun i Värmland. 

Den har ett strategiskt viktigt läge då det är den första matbutiken som norrmännen möter när de passerar över gränsen. 

LÄS OCKSÅ: Eurocash behöll medarbetarna under pandemin: ”Nu har vi full kapacitet direkt”

Eurocash hade redan tidigare haft en butik i Charlottenberg men har letat ett ett nytt läge på orten för att kunna växa. Den nya är dubbelts så stor. 

Den tidigare butiken avvecklas nu i samband med att den nya öppnar. 

Samtliga medarbetare, både i den tidigare Eurocash-butiken och de som tidigare arbetade i Eda Supermarket har kunnat erbjudas jobb i den nya ombyggda butiken. 

– Vårt mål är att leda och utveckla gränshandeln, och bli de norska gränshandelskundernas förstahandsval. Att stärka vår position i Värmland är ännu ett steg i det arbetet. Genom att vi använde tiden under pandemin till att utveckla vårt butikskoncept och modernisera våra butiker från Strömstad i söder till Storlien i norr, möter vi i dag de norska kunderna med ett tydligare och starkare kedjeerbjudande än någonsin, och gör det enkelt för dem att handla bra mat till lägsta pris, säger Johan Svensson.

Eurocash har i dag sju butiker längs gränsen till Norge. 

LÄS OCKSÅ: Här är gränshandelns jätteförluster – bolag för bolag: ”Ett nytt tufft och kännbart år”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev