Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Nu får Ica-butiken äntligen bygga ut – efter tolv års väntan

Publicerad: 6 maj 2021, 09:00

Ica Supermarket Himnahallen bygger ut efter tolv års väntan. OBS! Bilden är en genrebild och förställer inte den aktuella butiken.

I tolv år har Ica Supermarket Himnahallen velat bygga ut. ”Vi har haft flera fastighetsägare genom åren och ingen har lyckats komma till avslut”, säger handlaren Nisse Andersson.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Nisse Andersson tog tillsammans med hustrun Annica över som handlare för Ica Supermarket Himnahallen i Linghem utanför Linköping 1996. 

– När vi tog över låg omsättningen på 28 miljoner kronor och då räckte butiksytorna till. Men nu är vi uppe i 72 miljoner. Det är för trångt och det är tungjobbat för personalen. Vi har velat bygga ut sedan 2009, säger Nisse Andersson till Östgöta Correspondenten. 

Men någon utbyggnad har det inte blivit – förrän nu. 

– Kommunen har varit jättebra hela tiden och de vill samma sak som vi. Men vi har haft flera fastighetsägare genom åren och ingen har lyckats komma till avslut.

I fjol fick butiken en ny fastighetsägare som är redo att satsa. I veckan klubbade Samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun en förändring av detaljplanen vilken möjliggör att butiken kan bygga ut med 500 kvadratmeter. 

Det innebär att butiksytan nästan blir dubbelt så stor mot vad den är i dag. 

– Vi hoppas kunna ha invigning av de nya lokalerna till påsk 2022, säger Nisse Andersson. 

Fastighetsägaren står för själva utbyggnaden medan handlarna får bekosta inredningen. 

– Vi byter ut alla butikskylar till miljövänliga. Bara det kostar fem miljoner kronor. Det är en stor investering och rent krasst skulle vi nog inte satsa så här om det bara vore Nisse och jag. Men vi bygger för framtiden, för framtida generationer, säger Annica Andersson till tidningen. 

Planen är att sonen Emil Netz ska ta över butiken. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News