Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Nära-butiken miljonsatsar mitt i krisen: ”När den höga inflationen är över kommer vi att vara redo”

Publicerad: 9 november 2022, 09:05

Ica Nära Länghem miljonsatsar.

Foto: Google Streetview

För Ica Nära Länghem är det självklart att satsa sig genom den pågående kostnadschocken för konsumenter – och företagare. Investeringen på nära fyra miljoner innebär ett rejält lyft för butiken, berättar handlaren för Svenljunga och Tranemo Tidning.

Ämnen i artikeln:

Ica NäraIca SverigeHandlare

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Dagligvarunytt rapporterar återkommande om hur skenande kostnader blivit ett hårt slag för mindre butiker. Men det finns även exempel på butiker som väljer att satsa sig genom krisen. Ica Nära i Länghem är en av dem, skriver Svenljunga och Tranemo Tidning i dag. 

– Vi bestämde oss för att göra ett ordentligt lyft och det känns otroligt bra, säger Babak Rezae som driver butiken tillsammans med sin bror Behnam Rezaei och föräldrarna Taghi Rezaei och Aki Farzad.

Butiken kommer att byggas om vid entrén, få nya energibesparande kylar och frysar, snabbkassor och fler diskar för färskvaror. Butiken kommer dessutom bredda sitt utbud, med ett större fokus på färskvaror och närproducerade livsmedel. Totalt rör det sig om en investering på knappa 4 miljoner kronor. Men för butiken har det varit självklart att satsa trots den höga inflationen och en stundande lågkonjunktur, 

– Visst frågar man sig om det är rätt tid att satsa, men vi hoppas att den höga inflationen inte håller i sig allt för länge och när den är över kommer vi att vara redo, säger Babak Rezaei till Svenljunga och Tranemo Tidning. 

Ica Nära Länghem har erfarenheter av värre kriser än så här, då butiken var nära nedläggning 2009 på grund av ekonomiska problem. 

– Då stod valet mellan att lägga ned butiken eller att satsa och investera. Vi är glada att vi valde det senare alternativet, säger Babak Rezaei. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev