Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Lidls löfte efter satsningen: ”Kommer att upplevas som en helt ny butik”

Publicerad: 17 januari 2022, 13:13

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Kalle Östgren

Lidl bygger om och ut sin butik i Brämhult i Borås. ”Den kommer att upplevas som helt ny”, säger Christoffer Wennergren, kedjans fastighetschef i västra Sverige.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vad vi gör är att vi bygger ut butiken bakåt och lite åt sidan mot motorvägshållet för att få till större försäljningsyta. Så vi utökar med ungefär 400 kvadratmeter, säger Christoffer Wennergren till Borås Tidning. 

Butiken har varit stängd sedan 3 januari. Tanken är att ombyggnationen ska pågå i en dryg månad till. 23 februari ska allt vara klart. 

Den blir inte bara större, det sker förändringar invändigt också.

– Det som händer inne i butiken som kunderna kommer att märka är att det blir lite mer skandinavisk känsla i inredningen. Det upplevs som ljusare, öppnare och fräschare. I dag är butiken ungefär 900 kvadratmeter. 400 kvadratmeter till är rätt mycket så den kommer upplevas som en helt ny butik, säger Christoffer Wennergren som berättar för tidningen att satsningen kommer att innebära nyanställningar. 

– Det är ungefär 20-25 medarbetare i dag som arbetar i butiken och vår förhoppning är att vi kommer anställa minst fem till i butiken. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev