Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Kvantumhandlaren firade 30-årsdagen i butiken –med att lansera storslagna planer

Publicerad: 13 september 2021, 09:25

Christian Liljestrand är en av Sveriges yngsta Kvantumhandlare. 30-årsdagen firades i butiken – och med storslagna framtidsplaner.

Foto: Ica Kvantum Filipstad

Ica Kvantum i Filipstad satsar på en ny entré och förbutik, en ombyggd kassalinje samt ett eget kafé. ”Vi investerar fyra miljoner kronor”, säger handlaren Christian Liljestrand.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

När Christian Liljestrand – en av Sveriges yngsta Kvantumhandlare – fyllde 30 år i förra veckan uppmärksammades detta av såväl medarbetarna som av lokalpressen.

Födelsedagsbarnet, som tillbringade en stor del av dagen i butiken, passade då även på att berätta om sina framtidsplaner:

– Vi står inför en stor förnyelse nästa år där vi investerar runt fyra miljoner kronor, säger han i intervjun med Filipstads Tidning.

Det handlar bland annat om en ny entré med förbutik och en ombyggd kassalinje för att underlätta för alla, såväl kunder som personal.

– Vi försöker lyssna på våra kunder och vi har fått en hel del önskemål om att ha en bättre in- och utpassering och det har vi tagit till oss.

I byggarbetet ingår en ny kafédel i anslutning till förbutiken. Men innan dess krävs investeringar även i bageriet och brödavdelningen.

– Vi vill skapa en mer inbjudande och inspirerande brödavdelning där vi ska fokusera ännu mer på vårt eget bageri. Vi kan se att våra kunder vill ha mer av det vi bakar själva så nu ska vi lyfta det ytterligare, säger Christian Liljestrand i tidningsintervjun.

Han har bara drivit butiken i ett och ett halvt år och är noga med att hylla sina 40 medarbetare:

– Att alla strävar åt samma håll är viktigt för att vi ska lyckas. Jag tycker även att det är viktigt att vi är personliga, dels för att kunna ha en så bra butik som möjligt men också för att vi ska kunna vara speciella för våra kunder. 

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev