onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Hybridvågen fortsätter: ”Svårt att driva butik i glesbygd”

Publicerad: 24 juli 2023, 13:29

Ägaren Merd Aslan på Lötens handel i Rengsjö är glad över stödet från regionen.

Foto: Privat

Snart kommer Rengsjöborna kunna handla dygnet runt, detta efter att butiken fått ett investeringsbidrag från Region Gävleborg. ”Det är svårt att driva butik i glesbygd, så jag är verkligen glad att vi har beviljats stödet”, säger ägaren Merd Aslan.


JB


För snart ett år sedan tog Merd Aslan över Lötens handel i Rengsjö, utanför Bollnäs, och med hjälp av regionen kommer han till hösten omvandla butiken till en hybridbutik.

Detta rapporterar tidningen Ljusnan.

– Det blir en hybrid där butiken har öppet vissa tider och kunderna sköter sig själva övrig tid, säger Merd Aslan till tidningen.

För att kunna handla i butiken när den är obemannad kommer kunderna behöva Bank-id, men för den som saknar det finns en annan lösning.

- En del äldre har ju inte Bank-id och då kan de få en personlig tagg så att de kan blippa sig in i butiken, säger Merd Aslan.

LÄS ÄVEN: Här blir ytterligare en Tempo-butik hybrid: ”Kommer bli riktigt bra”

Om allt går enligt plan, är målsättningen att öppna den nya hybridbutiken i höst.

– Jag tror att vi kan vara igång vecka 42 eller 43, säger han.

I beslutsmotiveringen från Region Gävleborg står det att en levande landsbygd kräver tillgång till kommersiell service och att en obemannad butikslösning är central för att öka butikens lönsamhet.

Till en början är det planerat för att behålla bemanningen i butiken under de vanliga öppettiderna, men successivt är det tänkt att minska på den den vartefter man ser butiken rullar på.

- I framtiden tror jag att vi kommer ha butiken öppen kanske två dagar i veckan i samband med att vi fyller på varor, säger Merd Aslan.

LÄS OCKSÅ: Dygnet runt-öppet har gett rejält tillskott för glesbygdsbutiken

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev