Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Hemköps tillväxtraket nyöppnar efter utbyggnaden: ”Butiken har varit stökig”

Publicerad: 17 oktober 2022, 09:44

Ett större utbud av förpackade delivaror är en förändring i Andreas Grubers Hemköp Brevik.

Foto: Isidor Beslic

Hemköp Brevik växer från 600 till 800 kvadratmeter – och firar i dagarna tre. Handlare Andreas Gruber välkomnar kunderna till ett helt nytt kundvarv.

Ämnen i artikeln:

Hemköp

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


När Dagligvarunytt besökte Hemköp Brevik på Lidingö för en dryg månad sedan, var det fullt byggstök. Processen med att bygga ut och om butiken är nu klar, och det ska firas hela veckoslutet. 

– Ombyggnationen har tagit mycket kraft och energi men det är nu det roliga börjar. Vi uppskattar att kunderna haft överseende med att butiken har varit stökig under ombyggnationen och vår förhoppning är att kunderna kommer att uppskatta de förändringar vi har gjort, säger Andreas Gruber, handlare, i ett pressmeddelande. 

Andreas Gruber tog över butiken 2015, när tidigare ägaren Sabis valde att sälja. Sedan dess har omsättningen växt med hela 73 procent. Mellan 2020 och 2021 presterade butiken en försäljningsökning på 20 procent, visar Dagligvarunytts nyligen publicerade kartläggning. 

LÄS OCKSÅ: Jättelista – så mycket omsätter 50 största butikerna hos Hemköp: ”Hungriga handlare som vill växa mer” 

Butikens säljyta har nu ökats med ett par hundra kvadratmeter. Belysningen har bytts till led och alla kyldiskar har fått isolerglasdörrar.

– En fräsch och fin butik är viktigt, men det absolut viktigaste är våra kunder och deras upplevelse hos oss. Nu ser vi fram emot nyöppningen och att fira i dagarna tre, säger Andreas Gruber.

Nyöppningen sker på torsdag den 20 oktober. 

LÄS OCKSÅ: Här är Hemköps succébutik – växer snabbare än alla andra: ”Haft en plan” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev