tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Hemköp och Systembolaget ska locka in kunderna till renoverat köpcentrum

Publicerad: 24 oktober 2022, 11:15

Jörgen Fors är butikschef på Hemköp, som öppnar i nya lokaler mittemot det mattorg som byggs i Kronprinsens stadsdelscentra. Foto: Freddy Billqvist / Pressbild

På torsdag är det premiär i ny lokal för Hemköp Kronprinsen, som får Systembolaget som närmaste granne i det renoverade stadsdelscentrumet.

Ämnen i artikeln:

Hemköp

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Stadsdelscentrumet Kronprinsen i västra Malmö fick nya ägare i december 2021, och på torsdag är det invigning av etapp ett i den pågående renoveringen. Då öppnar Hemköp, Systembolaget och Apotek Hjärtat i nya lokaler. 

Systembolaget och Hemköp blir närmaste grannar, och är tänkta att dra in kunder i centrat, där det i mitten av nästa år ska öppna ett mattorg. 2024 kommer nya verksamheter flytta in i Hemköps och Systembolagets tidigare lokaler. 

LÄS OCKSÅ: Klas Balkow om superlyftet, viktiga vägvalet vid gränsen – och orosmolnen: ”Kostnaderna kommer att gå upp” 

Hemköp Kronprinsens nya säljyta är 1400 kvadratmeter stor, vilket är ett par hundra meter mer än den tidigare butikslokalen. 

– Det är stor skillnad på den nya butiken jämfört med den tidigare. När kunderna kommer in i butiken kommer de att mötas av vår stora frukt- och gröntavdelning och doften av nygräddat bröd, och lite längre in butiken får man känslan av saluhall. Vi har lyssnat på kundernas önskemål och kommer nu också att erbjuda möjligheten till självcheckout via 15 snabbkassor, säger Jörgen Fors, butikschef Hemköp Kronprinsen, i ett pressmeddelande. 

– Hemköp i Kronprinsen är ett bra exempel på hur vi arbetar aktivt med att skapa en ännu bättre kundupplevelse genom mer inspirerande butiker, säger Simone Margulies, vd Hemköp och Tempo.

LÄS OCKSÅ: Efter tolv nej hos Ica fick han chansen hos Hemköp: ”Jag har verkligen drömjobbet” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev