Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Här tänker Coop Väst växa – köper fastighet för att kunna bygga om och ut

Publicerad: 5 september 2022, 09:04

Ronnie Wångdahl, vd för Coop Väst.

Coop Väst förvärvar fastighet för att kunna bygga ut och modernisera butik i centrala Karlsborg. Målet med satsningen är ökad omsättning. ”Vi tror på Karlsborg”, säger vd Ronnie Wångdahl i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Coop Väst

Karlsborgs kommun utvecklar stadskärnan omkring Rödesund tillsammans med lokala fastighetsbolag. Enligt detaljplanen som är under utveckling ska området innehålla ett torg, omkring 80 bostäder samt olika butikslokaler. Planerna har fått Coop Väst att satsa på att förvärva och bygga om och ut sin butik som är belägen i området. 

– Vi tror på Karlsborg och har ett mål om att öka omsättningen i butiken. I och med köpet och den planerade om– och tillbyggnaden så tror vi att vi kan öka omsättningen i butiken ordentligt. Med de stora planer som finns för området så känns det helt att rätt att Coop också satsar, säger Ronnie Wångdahl, vd för Coop Väst, i en kommentar. 

Coop-butiken har funnits i Karlsborg länge och konsumentföreningen väljer nu att satsa tillsammans med kommunen och andra lokala näringsidkare för att utveckla området.

– I takt med att kommunen utvecklas som en attraktiv boendeort med ett centrum i omdaning så vill vi självklart vara en del av det, fortsätter Ronnie Wångdahl. 

Fastigheten som ska förvärvas av Coop Väst ägs i dagläget det kommunala bostadsbolaget AB Karlsborgsbostäder. Parterna har tecknat ett köpekontrakt och Coop Väst tillträder fastigheten så snart kommunen gett sitt godkännande. Förhoppningen är att en ombyggnad kan komma i gång under 2023. 

– Vi är mycket glada att ha träffat en överenskommelse med Coop Väst om förvärv av fastigheten och beslutet från Coop Väst för en om och utbyggnad av verksamheten, säger Rolf Andersson (M), ordförande i AB Karlsborgsbostäder, till Skaraborgs Allehanda. 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Väst

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev